Torre Zambra

Torre Zambra

Se oli vuosi 1910, kun isoisä Vincenzo osti 20 hehtaaria maata Abruzzosta. Maa oli kuulunut Zambra nimiselle perheelle ja paikalla oli heille kuulunut rakennus, jossa oli torni. Tästä Vincenzo keksi nimen Torre Zambra ja näin viininviljely saattoi alkaa. 30 vuotta myöhemmin tuli sota ja viljelykset tuhoutuivat täysin.

Vincenzo ei enää koskaan viiniä viljellyt, mutta hänen vävynsä Laurentino de Cerchio otti sodan jälkeen maan haltuunsa ja aloitti pikku hiljaa tilan jälleenrakentamisen. Se oli hidas ja aikaavievä projekti sodan runtelemassa Italiassa, mutta vihdoin 14 vuoden uurastuksen jälkeen oltiin siinä vaiheessa, että omaa viiniä voitiin jälleen tuottaa. 1961 Torre Zambra viinitila syntyi uudelleen!

Abruzzo on tunnettu erityisesti täyteläisiä ja tummanpunaisia viinejä tuottavasta Montepulciano rypäleestään. Torre Zambra on Villamagna kaupungissa, joka sijaitsee loivasti Adrianmereen laskevassa vuoristossa. Tämä merellinen vuoristo luo optimaaliset olosuhteet paikallisten perinnerypäleiden viljelylle.

www.torrezambra.it