Château Haut-Blanville

Château Haut-Blanville

Château Haut-Blanville tarina alkaa vuodesta 1995, jolloin pariisilaiset Bernard ja Béatrice Nivollet päättivät  ryhtyä viininviljelijöiksi ja näin nelilapsinen perhe muutti Etelä-Ranskaan ja aloitti täysin uuden elämän. Toisin kuin useimmat aikuisina viininviljelijöiksi ryhtyvät, he eivät ostaneet olemassa olevaa tilaa, vaan muuttivat alueelle ja alkoivat rakentaa yritystään aivan alusta, ostamalla erillisiä palstoja, jotka sopivat suunnitelmiin.

Ajatuksena oli toteuttaa Bourgogne tyylistä “Climat” viljelyä ja tuottaa palstakohtaisia, lajiketyypillisiä viinejä. Ensimmäinen tarkoitukseen sopiva myynnissä ollut palsta löytyi 1997 ja ensimmäinen vuosikerta Château Haut-Blanville viiniä valmistui 1998.

Nykyisin Château Haut-Blanville tuottaa laajaa valikoimaa Languedoc alueelle tyypillisiä lajikkeita ja on saanut huomattavan paljon tunnustusta korkeasta laadustaan. Kaikki viinit ovat vegaanisia ja viljelyssä pyritään käyttämään mahdollisimman luonnonmukaisia menetelmiä, jonka johdosta tilalla on myös ranskalainen HVE (Haute Valeur Environmentale) sertifikaatti.

www.blanville.com